Historie Salon de Lingerie

Historie

 

Salon de lingerie bestaat alweer 65 jaar, en daar zijn we trots op! Van 1952 tot nu is er veel veranderd en zijn we blijven groeien. Hier een klein overzicht van de gebeurtenissen op de tijdlijn.

De eerste jaren na 1952 had de winkel vooral stoffen in combinatie met een lingerie assortiment. De charmante Max Cohen, de toenmalige eigenaar van de winkel had een eigen klantenkring opgebouwd door het unieke assortiment.

In 1982 nam Henny Zwanenburg de winkel over en stond de winkel jarenlang bekend om haar frivole lingerie. Het was dè plek voor unieke lingerie en nachtmode van torselletjes tot slip ouverts. De winkelstraat had een eigen karakter omdat een deel ook nog tippelzone was. Het pand was kleinschaliger maar zeker heel efficient ingericht met het lade systeem dat altijd in gebruik zou blijven. 

Begin 2000 was het de beurt aan Fabienne, ze nam de winkel over en zette de missie van haar moeder voort 'Goed passende lingerie voor elke vrouw’. Er ontstond een team van gespecialiseerde lingerie stylistes en samen werd er voor gezorgd dat Salon de Lingerie dè speciaalzaak in Amsterdam werd. Na de verbouwing werd de winkel ruimtelijker en kwamen de oorspronkelijke details van het pand nog meer naar voren. 

In 2011 zette Fabienne de webwinkel om zo de persoonlijke service zo kenmerkend voor de winkel ook te vertalen naar het web. Om zo nog meer dames door het hele land te kunnen bedienen van advies en prachtige producten.

Wat zal de toekomst zal brengen? Wij hopen jou nog vele jaren te mogen voorzien van advies en mooie lingerie, nachtkleding en badmode. Doe ons nog maar 65 jaar erbij.

Vriendelijke Groeten, Het Salon De Lingerie Team

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »