Italiaanse traditie

Amarens viert oud en nieuw in Italië. Zij kan de traditie niet zomaar negeren, er 'moet' een prachtig rood lingeriesetje mee in haar bagage. Lees de ervaring van Amarens bij het aanschaffen van haar bijzondere kerstcadeau.

Het was een gure, winterse dinsdag namiddag in december en de Utrechtsestraat was al volop verlicht met stemmige kerstversiering; de stad spoedde zich huiswaarts, op de fiets, met haastige stappen op het smalle trottoir, of in een drukke tram 4.
Ook ik was onderweg, maar met een hartverwarmende opdracht en bestemming.
Ik stapte onder het zacht schommelende Salon de Lingerie bord door, de warme winkel binnen.

 

In de winkel was het knus en gezellig, en de prachtigste setjes hingen trots in de spotlights- met een keur aan luxe bh’s, sexy torseletjes en elegante kanten broekjes. 
Mijn wens was vandaag een prachtig setje te kopen in het rood. Mijn oud en nieuw ging ik namelijk in Italië vieren, en ik kon de traditie niet zomaar negeren, er moest een prachtig rood lingeriesetje mee in mijn bagage.
In Italië heerst een bijzondere traditie die vereist dat de dames in rode lingerie het nieuwe jaar inluiden, dit om jezelf ervan te verzekeren dat jou geluk ten deel valt in het aankomende jaar. 
Een rood lingeriesetje is daarom vaste prik als geschenk onder de kerstboom- en ik had besloten dat ik na een jaar vol uitdagingen, een cadeautje voor mezelf had verdiend.

 

Het was wat drukker in de winkel dan normaal, wat me de tijd gaf eens goed rond te kijken. 
Een keur van klanten werd geholpen- en daaronder een al iets oudere dame, die duidelijk naar iets speciaals op zoek was. Haar man, of was het haar minnaar, zocht met precisie de mooiste setjes voor haar uit, en trots als een pauw paradeerde zij af en toe richting de spiegel, onder de toeziende en goedkeurende blik van haar metgezel. Het was oprecht een klein spektakel, en onvermijdelijk om geen ooggetuige te zijn van deze pas sessie als klant.

 

Ondertussen werd ik met een stille, maar veelbetekenende blik geholpen aan een waanzinnig sexy rood setje, waarvan ik zeker wist dat ook mijn mannelijke partner in Italië er binnenkort zijn ogen niet vanaf kon houden.
Met een kleine knipoog werd het als een waar cadeautje ingepakt; met recht een bijzonder kerstcadeau aan mezelf.

 

Dank jullie wel Salon de Lingerieteam, voor al jullie jaren tomeloze inzet en kennis, tezamen met een assortiment waaruit ik altijd iets moois kan kiezen!

 

Amarens

 

Amarens is één van de 10 winnaressen van de verhalen wedstrijd, ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan van Salon de Lingerie. Dank je wel Amarens voor je openheid en het delen van je ervaring. 

BewarenBewaren

Reageer ook

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »