Nieuw jaar, nieuwe sport voornemens!

Het nieuwe jaar is begonnen en daar horen goede voornemens bij. Veel vrouwen besluiten het sporten weer op te pakken en daar hoort natuurlijk een goede sport BH bij!

Nieuw jaar, nieuwe goede voornemens

Het nieuwe jaar is weer begonnen en de meeste mensen maken een rijtje van goede voornemens. Éen van de meest voorkomende voornemens is sporten. Een fijn zittende sportoutfit helpt zeker weten bij het volhouden van je goede voornemen. Maar het is ook heel belangrijk om een goede sport BH te dragen!

In deze blog leggen wij graag aan je uit waarom het nou zo belangrijk is en geven we je tips.

 

Waarom is een goede sport bh belangrijk?

In je borsten zitten geen spierweefsel maar hebben we wel een grote borstspier (de M. Pectoralis major) die onder je borsten door loopt. Deze spier kan je borsten niet helpen met het ondersteunen.  Je borsten zelf bestaan uit klierweefsel, vet en bindweefsel (huid en ligamenten). Door stuiteren wordt het borstweefsel (teveel) opgerekt, waardoor het beschadigd kan raken. Mogelijk met littekenweefsel en striae tot gevolg, en die schade is blijvend. Zonde van je mooie borsten!  

Ook kan sporten zonder de juiste sportbeha kan je lichaamshouding verslechteren en kan leiden tot nek- en rugklachten.

 

Verschillende soorten sporten

Geloof het of niet, maar je hebt ook nog per categorie sport, een passende beha. Sportbeha’s zijn grofweg onder te verdelen in 3 verschillende niveaus als je kijkt naar de belasting.

  1. Low support: voor sporten zoals yoga, pilates, wandelen en fietsen.
  2. Medium support: voor sporten zoals fitness, spinning en skiën.
  3. High support: voor sporten zoals hardlopen en andere cardio workouts, boksen en paardrijden.

 

Wanneer sport bh wassen?

Hoe lang kun je dezelfde sport bh dragen? Het antwoord is simpel: één keer. Daarna moet je je sport bh wassen. Transpiratievocht bevat namelijk zuren en zouten. En microvezels zijn hier gevoelig voor. Zuren en zouten tasten het materiaal van je sport bh aan, waardoor de levensduur van je sport bh verkort wordt. Bovendien zijn opgedroogde zuren en zouten in ‘oud zweet’ irriterend voor je huid. Je krijgt sneller last van rode vlekken als je een opgedroogde, bezwete bh opnieuw draagt.

 

Het mag dus duidelijk zijn dat het investeren in een goede sportbeha geen overbodige luxe is! Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste sport bh en maat.

Reageer ook

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »