Hansopje

Tracy is een vaste klant van Salon de Lingerie en stapt voor een nieuwe BH de winkel binnen. Zij is blij verrast over een heel ander item. Lees hoe leuk Tracy de Bodysuit van Spanx omschrijft.

Ik sprong een gat in de lucht toen ik zag dat Salon de Lingerie sinds kort de hansopjes van Spanx verkoopt – je weet wel, het merk dat inmiddels de markt voor controle-ondergoed min of meer heeft veroverd. Ik heb de mijne – in huidskleur en zwart – in de VS gevonden, maar had ‘m nog niet in Nederland gevonden.


Spanx noemt dit wonderlijke stuk shapewear een ‘open bust mid-thigh bodysuit’ – maar ik vind het oud-Hollandse ‘hansopje’ een leuker woord. Hij doet denken aan een ouderwets herenbadpak uit de tijd dat de strandcultuur net opkwam. Hij komt tot onder je bh en gaat met dunne platte bandjes eromheen; de pijpjes komen tot ongeveer halverwege je bovenbenen.

Het geniale ervan is dat hij daardoor helemaal glad is, je hebt nergens naden of opkrullende randjes. Met controlehemdjes heb ik altijd ruzie omdat ze door het verschil tussen heup en taille bij mij altijd omhoog rollen. Het hansopje blijft goed zitten omdat het simpelweg niet kán optrekken. Als ik een panty draag doe ik die eroverheen; als ik stay-ups aan heb, zitten ze mooi veilig onder de pijpjes.

Je draagt er wel een bh onder maar geen onderbroek – daardoor zijn buik, love handles, billen, benen, alles mooi glad. Je kunt, nee zelfs moet de onderbroek achterwege laten doordat er een plasspleetje in zit. Let op, je moet wel met beleid plassen, en vergeet vooral niet eerst je papiertje af te scheuren, anders moet je de randjes van het spleetje loslaten en… nou ja, je snapt het. Als je moet poepen zal je toch wel alles uit moeten doen, althans dat risico zou ik zelf niet willen nemen.

Het enige nadeel – ja er zit altijd ergens een adder onder het gras – is dat dit ding vooral in huidskleur een geheide passion killer is. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik hem of al aan heb onder m’n kleren, of al uit, als mijn man de slaapkamer binnenkomt. Gelukkig is-ie er ook in het zwart – en dan kijk je misschien toch anders naar zo’n plasspleetje.

Tracy Metz

Tracy Metz

 

Reageer ook

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »