Een stukje geschiedenis

Lingerie is afgeleid van het Franse linge, dat 'linnen' betekent. Het Nederlands leende het woord in de 19e eeuw uit het Frans, waar lingerie 'linnenwinkel' en 'linnengoed' betekende. Hoewel Nederlandse woordenboeken die eerste betekenis ook noteerden, blijkt het woord in het Nederlands alleen van toepassing te zijn geweest op linnengoed.

Bh geschiedenis
In de loop der jaren is de bh steeds comfortabeler geworden. De stoffen werden zachter en de bandjes elastischer. Ook de vorm transformeerde. Van de bullet bra tijdens de Tweede Wereldoorlog en de kegelvormige bh van de jaren vijftig tot de 'no bra' in de jaren zestig. Maar één ding veranderde nooit en dat is het doel van de bh.De pasvorm
Oké, eerst een lesje geschiedenis. Hoewel Mary-Phelps Jacobs, een New Yorkse socialite, de credits heeft gekregen voor het creëren en patenteren van de eerste bh, in 1914 - genaamd de Backless Brasserie, wat niets meer was dan twee aan elkaar genaaide zijden zakdoeken en een roze lint - werd de bh pas bekend bij de massa in de jaren dertig van de vorige eeuw. In 1935 kocht Warner Brothers Corset Company namelijk het patent van Jacobs voor 1500 dollar. Het bedrijf introduceerde vervolgens de cup maten. Toen van A tot en met C.

Groet, Marielle

Linda

24-10-16

De beugels moeten plat tegen de ribbenkast liggen en de hele borst omvatten. De borst moet precies in de cup passen, dus zonder plooien of bolling in de stof

Reageer ook

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »