Het winnende verhaal

Minta vertelt over haar ervaring bij Salon de Lingerie en hoe zij dit weer over heeft gedragen aan haar dochters. Met dit verhaal heeft Minta onze verhalen wedstrijd gewonnen. Lees hoe de derde generatie de fijne traditie instant houdt.

Het was rond het jaar 1972. Mijn moeder was het type van goed je haar verzorgen, een prettig dragende broek aan, en hoogstens een vleugje lippenstift bij feestelijke gelegenheden. In die tijd werd er al gauw gezegd: ach joh, jij hebt helemaal geen BH nodig. Bovendien, was het in die tijd ‘Baas in eigen Buik’... en men deed zelfs aan massale BH verbrandingen. Daar hield mijn moeder zich echter buiten.

‘Luister, een BH moet goed zitten en alles goed ondersteunen, dat is heel belangrijk.’ Ze nam mij mee naar  Salon de Lingerie. Ik keek mijn ogen uit. Vriendelijke mensen hielpen je een goed zittende BH uitzoeken. En ja! Wat een genot, als je op straat liep. Niet meer dat afgrijselijke gevoel dat je borsten alle kanten op wipten, alsof ze zomaar van je lijf af wilden springen. 
Vanaf die dag, dat ik de Salon de Lingerie had bezocht, wist ik: beter één hele goede BH dan al die flodder dingetjes.

Ca. 40 jaar later viel het mij op dat mijn dochters, die allang de puberleeftijd hadden gepasseerd, ieder op hun eigen manier worstelden met hun lijf. Tot mijn verbazing is het de laatste jaren niet meer zo 'bon ton’ om met je moeder de perikelen van het vrouwelijk lichaam te bespreken.
Oplossing: we gaan naar de Lingeriewinkel. Oei, ik kreeg een lading tegenwerpingen! ‘Nee, dan gaan ze kijken.’ ‘Dan ziet iedereen me’ etc. ‘Kijk maar eens, hoe goed alles gaat zitten’, zei ík nu als moeder. Nu willen ze de BH niet meer uit doen. Zó goed zit hij. 

De derde generatie gaat nu opgewekt naar de Salon de Lingerie. Het is een uiterst fijne traditie geworden!! En dat gezellig in de Utrechtse straat met vakbekwame adviezen. Dáár word je vrolijk van.

Minta S. van Reesema

 

Meer verhalen van onze klanten lees je >> hier >>

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Bewaren

Reageer ook

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »