7 juni beklim ik de Alpe d'HuZes

Januari 2016 kreeg ik de diagnose borstkanker. Dan staat je wereld even op z’n kop. En hoe bizar. Ik die al bijna 20 jaar dagelijks bezig is met borsten. Rond, groot, klein, gezond en ook ongezond. En hoe naïef is het om te denken dat het jouw deurtje voorbij gaat? Eén op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. En ik dus ook...

De tumor was agressief (fase 3), maar gelukkig geen uitzaaiingen in mijn lymfe klieren. Ik kreeg een pittig behandelplan. Eerst een borstbesparende operatie, daarna 21 bestralingen, een chemokuur en een hormoonkuur van 5 jaar.  

April 2016 kwam de Mamaprint in het nieuws. Veel vrouwen worden over behandeld en bij sommige gevallen is een chemokuur niet nodig. Direct heb ik mijn oncoloog gemaild en gevraagd of ik voor deze test in aanmerking kwam. En ja, zij liet de test alsnog uitvoeren.

In de week dat ik zou starten met mijn chemokuur (ik had mijn mutsjes al in huis), kreeg ik te horen dat ik geen kuur nodig zou hebben. Yeah, Fab zonder chemo! Ik was natuurlijk super blij. En… het was ook eng. Van de een op de andere dag ga je van hoog risico naar laag risico. En als je deze verschrikkelijke ziekte hebt, wil je er toch echt alles aan gedaan hebben. Dat ben ik aan mezelf en aan mijn gezin verplicht. Gelukkig ben ik er nu van overtuigd dat het zo goed is.

Tijdens mijn ziekte fietste Marianne de Alpe d’HuZes, ook voor mij. Zo lief! Het heeft mij toen (en nu nog steeds) heel goed gedaan. Zij vertelde dat haar vriendin Marjon de berg op ging wandelen. Ik wist helemaal niet dat dit kon, ik dacht dat het alleen een fiets evenement was. Op dat moment zei ik: Dat ga ik ook een keer doen.

 

Vorig jaar zat ik nog niet goed in mijn energie, maar dit jaar ga ik!

7 juni 2018 zal ik de Alpe d’HuZes beklimmen voor het goede doel: KWF-kankerbestrijding.

 

Samen met 2 vriendinnen vormen wij Team Salon de Lingerie en hebben we tot nu toe al ruim € 8.000,- euro ingezameld. We hebben een aantal mooie shirtsponsors en vele vrienden, kennissen en familie hebben mooie bedragen gedoneerd. We zijn super trots dat we de doelstelling van € 7.500,- hebben gehaald. En we gaan door! Want er is veel geld nodig voor onderzoek en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

 

Ik vind het belangrijk om als bedrijf zo nu en dan iets te doen voor het goede doel. Zo steunt Salon de Lingerie het Ronald McDonald Huis en doneren we voor KiKa. Dit jaar steunt Salon de Lingerie mijzelf en ‘Team Salon de Lingerie’ in de strijd tegen kanker. En ik mag mezelf ervoor inzetten. Hoe mooi is dat?!

En wellicht overbodig om te melden: donaties zijn meer dan welkom ;-)

Ga naar onze actie pagina en steun mij of het team. Heel veel dank!

Actie Pagina Team Salon de Lingerie

 

Vind je het leuk om ons te volgen? Dat kan op Facebook en Instagram.

Dankbaar dat ik er op tijd bij was, dat ik in februari weer glansrijk door alle controles ben gekomen en dat ik nu fit genoeg ben om deze uitdaging aan te gaan.

 

Lieve groet,


Fabienne

Eigenaresse Salon de Lingerie 
(voor degene die mij niet kennen ;-))

 

Onze Shirt Sponsors zijn:

Salon de Lingerie

PrimaDonna 

HANRO

Freya 

Auris

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Karen schloszer

02-06-18

Topper!!! You can do this.

Gideon

30-05-18

Wow, heftig Fab. Fijn dat het nu beter gaat. Heel veel succes. Kus

Reageer ook

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »